perjantai 3. huhtikuuta 2020

Reksin terveiset kansliasta ensimmäinen viikko

Terveiset täältä reksin kansliasta.

Historiallinen viikko on kohta takana. Kukapa olisi voinut uskoa millaiseen tilanteeseen maailma ja Suomi sen mukana  ajautuu, mutta kyllä tästä selvitään.

Tilanteet muuttuvat  ja siksi kaikkien on hyvä varautua muutoksiin nopeastikin. Me emme todellakaan tiedä mihin vielä joudumme mutta Koivistoa lainaten "olettakaamme, että kaikki menee loppujen lopuksi hyvin". Joustavuus ja tilanneherkkyys on tarpeen meillä kaikilla. Seurataan tiedotusvälineitä ja meidän omia viestintäkanavia, niin olemme aina tilanteen tasalla.

Etäopetus näyttää toimivan hienosti. Kävin juuri "vakoilemassa" Siukun tuntia ja oli hienoa huomata, että  vuorovaikutus oli aitoa myös sähköisen välineen avulla. Tässä haasteelisessa tilanteessa opimme varmasti kaikki hurjasti uusia tapoja työskennellä ja oppia. Tietysti jokaisen oma vastuu lisääntyy mutta sehän on myös opetussuunnitelman yksi keskeinen tavoite, oppijan oma aktiivinen rooli omassa oppimisessaan. Olkaa aktiivisesti yhteydessä omaan opettajaan ja kysykää jos on ongelmia.

Poissaolojen ilmoittaminen wilmaan on yhtä tärkeää kuin normaalitilanteessa. Meidän on hyvä olla kartalla siitä kuka on poissa opetuksesta ja kuka on esimerkiksi sairaana. Viestintää kodin ja koulun välillä ei voi olla liikaa.

Toivotan kaikille mukavaa viikonloppua ja tsemppiä! Muistetaan pestä käsiä ja noudattaa yleisiä ohjeita. Ollaan kotona ja tehdään asioita mihin normaalisti elämässä ei tunnu olevan aikaa. Turvallisin paikka lapselle ja nuorelle on koti. Vältetään siis tilanteita, joissa joudumme olemaan useamman ihmisen kanssa tekemisissä.

Pidetään huolta itsestä ja lähimmäisistämme.

t. Anne -rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätjuhlapuhe Hämeenlinnan Yhteiskoulun kevätjuhlassa 1.6.2024

  Arvoisat oppilaat, koulun henkilökunta ja juhlayleisö Kevätjuhla on tärkeä lukuvuoden päätöstapahtuma. Se päättää arvokkaasti lukuvuoden...