perjantai 3. huhtikuuta 2020

Etärehtorin mietteitä. Toinen viikko.

Hei!

Terveiset kaikille täältä etätoimistosta. Taas on viikko etäopiskelua takana ja olemme kaikki entistä kokeneempia sähköisten välineiden kanssa ja olemme myös oppineet uutta.

Reksinä minulla on ollut useita etäkokouksia viikon aikana ja nyt huomaa jo omienkin taitojen parantuneen. Vielä on kuitenkin opittavaa.

Opettajien kanssa meillä on joka päivä Teams -palaveri klo 13.10. Palaverissa jaamme hyviä kokemuksia ja annamme myös vinkkejä siitä, mitä kaikkia mahdollisuuksia nämä digitaaliset välineet ja kanavat meille antavat.

Tällaisena aikana yhteydenpito on erityisen tärkeää. Yhteydenpito työn ja opiskelun merkeissä mutta yhteydenpito myös niihin läheisiin, joita emme nyt voi tavata fyysisesti. Kuulumisia on hyvä kysellä päivittäin.

On hyvä myös huomata mukavia asioita. Aurinko paistaa ja kevät tulee vauhdilla. Kyllä tästä selvitään.

Oma huomioni etäkokouksiin osallistumisessa on se, että se vaatii keskitymistä  ettei huomio mene muihin asioihin. Pitää keskittyä ja olla aktiivinen. Mutta niinhän sitä pitää oppitunneillakin.

On myös erittäin todennäköistä, että etäopiskelu jatkuu toukokuun loppuun saakka. Siksi on hyvä ottaa homma haltuun jo heti alkuvaiheessa. Yhteistyöllä  se onnistuu parhaiten.

Olemme kaikesta palautteesta todella kiitollisia. Ne sudenkuopat mitä nyt havaitaan, on hyvä korjata heti.  Kiitos vanhemmille siitä, että olette olleet aktiivisia myös tässä. Rakentavassa vuorovaikutuksessa saadaan systeemi pelittämään parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä tulee vielä digiloikan menestystarina!

Muistuttaisin kaikkia myös merkitsemään ja ilmoittamaan poissaolot Wilmaan. Jos oppilas on muusta syystä kuin sairauden vuoksi poissa, lupa pitää kysyä opettajalta ihan samalla lailla kuin aikaisemmin lähiopetuksessa.

Päivittänen ruokatunti on tärkeä. Minua on pyydetty ilmoittamaan tämä aika kaikille. Pienten oppilaiden lähiopetuksessa, koululla, se on klo 10.40-11.10 mutta etäoppilaiden lounastauko on klo 11.45-12.25. Tietysti opettaja ja ryhmä voi sopia jotain muutakin ja varsinkin tuo aloitus klo 11.45 on joustava. Ihan hyvin ruokatauon voi aloittaa klo 12. Yritetään kuitenkin pitää tästä kiinni.

Kannustan kaikkia kirjoittamaan huomioitaan ylös. Omia tuntemuksiaan, ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Elämme historiallista hetkeä, jota varmasti muistellaan tämän jälkeen vielä monta kertaa.

Tsemppiterveisin,

Anne -rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätjuhlapuhe Hämeenlinnan Yhteiskoulun kevätjuhlassa 1.6.2024

  Arvoisat oppilaat, koulun henkilökunta ja juhlayleisö Kevätjuhla on tärkeä lukuvuoden päätöstapahtuma. Se päättää arvokkaasti lukuvuoden...