sunnuntai 21. tammikuuta 2018

On hyvä muistaa mistä tulee..

Arkkipiispa Kari Mäkinen on tehnyt minuun vaikutuksen rauhallisella, vakaalla olemuksellaan mutta samalla rohkeilla vahvoilla ulostuloillaan. Niissä on aina korostunut epäitsekkyys ja ihmisyys...humaanisuus. Juuri tällaisia johtajia me tarvitsemme kaikkialle.
Tämän aamun Hämeen Sanomissa on Kari Mäkisen  haastattelu ja siinä minua puhuttelee erityisesti se miten Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa on työhuoneessaan kunnioittanut punaisen isoisänsä muistoa pitämällä virkahuoneessaan isoisän lapsuuden kuvaa. " On hyvä muistaa, mistä tulee.." Mäkisen tausta on niin samanlainen kuin niin monen meidän suomalaisen. Suvusta löytyy taistelijoita molemmista joukoista punaisista ja valkoisista. Toinen isoisä taisteli valkoinen nauha hihassaan.
Sisällissota on aina tragedia. Ja sen jälkeisten haavojen parantuminen kestää jopa 100 vuotta.
Parhaiten tällaiset tragediat vältetään pitämällä huolta kaikista yhteiskunnan jäsenistä. Ja luomalla tasa-arvoiset mahdollisuudet koulutukseen ja turvaamalla peruspalvelut niille, jotka eivät jostain syystä itse kykene itsestään huolehtimaan.
Arkkipiispa Mäkistä pääsen tapaamaan tänä keväänä. Se tuntuu hyvältä. Hyvältä tuntuu myös hänen ajatuksensa uskosta.
"Usko pelkistyy, kun se riisutaan puheesta ja jäljelle jäävät kosketus, ja sanoitta totta oleva armo ja rakkaus."
#sovinto100, #kansalaissota, #usko, #arkkipiispa, #sisällissota

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätjuhlapuhe Hämeenlinnan Yhteiskoulun kevätjuhlassa 1.6.2024

  Arvoisat oppilaat, koulun henkilökunta ja juhlayleisö Kevätjuhla on tärkeä lukuvuoden päätöstapahtuma. Se päättää arvokkaasti lukuvuoden...