sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Hämeenlinnani on aktiivinen ja välittävä!Tällä sloganilla on lähdetty vaaleihin mukaan. Mitä tämä tarkoittaa kaupunkirakenteen, työllisyyden ja elinkeinojen, sivistyksen ja hyvinvoinnin sekä soten näkökulmasta? Tässä lähiviikkoina aion avautua tällä foorumilla näistä asioista.

Osa 1 Kaupunkirakenne
Haluan, että  pyörät pyörii ja kaupunkia kehitetään tulevaisuus silmällä pitäen. Kaupunkirakennetta ja erilaisia rakennushankkeita toteutetaan pitkän aikavälin suunnitelmalla ja kaupungin kokonaishyvä muistaen. En halua leimautua jonkin alueen asioiden hoitajaksi. Minulle tärkeää on, että koko kaupunki on elinvoimainen. Kaupungin vahvuus on siinä, että sen jokaisessa kolkassa tapahtuu ja sen jokainen kaupunginosa saa vuorollaan asioita, jotka lisäävät niissä asuvien ihmisten hyvinvointia. Kaupunkia on kehitettävä niin ulkolaidoilla kuin myös keskustassa. Tyhjät ja rapistuneet liikehuoneistot keskellä kaupunkia eivät anna elinvoimaista ja vireää kuvaa kaupungista. Ykköskorttelin rakentamishanke on tosi hyvä juttu.  Tällä hetkellä ilon aiheena ovat myös työkaupunginosani, Iittalan, rakenteilla oleva hyvinvointikeskus sekä itäiseen ja läntiseen kaupunginosiin valmistuvat uudet koulukeskukset. Asemanrannan  ja Engelinrannan kaavoitukset lisäävät myös kaupungin vetovoimaa, niin työllistäjinä kuin myös asuinalueena HHT -akselilla. Seuraavaan eduskuntaan pitää vaan saada päättäjät, jotka huolehtivat siitä, että junat pysähtyvät entiseen malliin Hämeenlinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätjuhlapuhe Hämeenlinnan Yhteiskoulun kevätjuhlassa 1.6.2024

  Arvoisat oppilaat, koulun henkilökunta ja juhlayleisö Kevätjuhla on tärkeä lukuvuoden päätöstapahtuma. Se päättää arvokkaasti lukuvuoden...