keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Politikointia vai kestäviä yhteisiä päätöksiä?

Politiikka on taistelua vallasta mutta sopiiko se kuntapolitiikkaan? Eikö kuntapolitiikan tavoitteena ole etsiä kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja yhdessä? Järkeviä, resurssiviisaita ja tulevaisuuden kannalta kestäviä?
Politiikan valtataistelussa on kyse arvovalinnoista ja joskus poliitikolla hämärtyy ajatus siitä, miksi hän on kyseessä poliittisessa luottamustehtävässä? Onko hän tehtävässä siksi, että hän haluaa vaikuttaa ja hoitaa yhteisiä asioita. Olla ns. yhteiskunnallisessa palvelutehtävässä vai onko motiivina oman edun tavoittelu? Kuntien ja kaupunkien luottamustehtävässä kyseessä on nimenomaan palvelutehtävä. Poliittiset tavoitteet ja päämäärät pitäisi olla tästä luottamustehtävästä varsin kaukana.
Kunnallisen luottamustehtävän tavoite on edistää yhdessä eri asiantuntijoiden, virkamiesten ja muiden poliittisten ryhmien kanssa yhteistä päämäärää, kaupunkilaisten arjen sujuvuutta ja hyvinvointia sekä asumisen ja elämisen mukavuutta.
Paras päätös mitä kuntapolitiikassa johtuu tekemään ei aina välttämättä ole se paras ja sopivin oman arvomaailman kanssa. Kompromissit ovat joskus välttämättömiä kokonaiskuvan ja yhteisen hyvän kannalta.
Yhteistyön merkitys on onnistuneen loppuratkaisun kannalta kuitenkin kaikkein tärkein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätjuhlapuhe Hämeenlinnan Yhteiskoulun kevätjuhlassa 1.6.2024

  Arvoisat oppilaat, koulun henkilökunta ja juhlayleisö Kevätjuhla on tärkeä lukuvuoden päätöstapahtuma. Se päättää arvokkaasti lukuvuoden...